9.10.2009 perjantai

Rakas matkapäiväkirja. Matka alkoi ankaran kankkusen saattelemana. Metsästys &Tuulastus syömingit Diakoniopistolla, (nimi muutettu jottei kokki tykkää huonoa), tarjoiltiin kananlihalla olevaa sorsaa, jota ei voinut syödä. Oli senverran sitkeää. Mutta juotavaa riitti. Ei siinä mitään. Kotimatkalla piti poiketa Tallapubiin. Paikka jossa en ole käynyt viiteen vuoteen. Omistaja vaihtunut mutta samat naamat samassa järjestyksessä istuivat baaritiskillä.

10.10. Lauantai

Pihtipudas ja Lahti. Jostain kallion kautta köröttelin Helsinkiin. Löysin parin ylimääräisen mutkan jälkeen Olympiastadionin parkkipaikan. Oli teipattu pysäköintimerkit näkymättömiin ja poliiseja pirusti paikalla. Istuivat täydessä sotisopassa hevostensa selässä ja odottivat että joku alkaisi mellakoimaan. Joku jalkapallomatsi ilmeisesti loppunut juuri stadionilla.

11.10. Sunnuntai

Pyhähousut jalkaan ja Finlandiatalolle pokkaamaan luontokuvakisapalkinto. Kuvat olivat hienosti valokehyksissä paitsi tietenkin se minun kuva. Eivät saaneet asiaa korjattua, levittelivät vain käsiään.

Lähtiessä unohtuivat ruusu ja kunniakirja kisapaikalle, mutta mitä noista. Olin sentään Presidentin kanssa samaan aikaan lavalla, jos se nyt mitään meinaa.

12.10. Maanantai

Räntäsateessa ratikoita väistellessä kului päivä Helsingissä. Niin ja vessaa etsiessä. Tietenkin kaikki museot ja galleriat ovat maanantaina kiinni. Uimahalliinkaan ei päässyt, oli naisten päivä.

Länsisatamaan tinkaamaan sitten laivakyydistä. Ongelmaksi muodostui autoni korkeus, kun en sitä tiennyt. Olin kuvitellut että auton pituus on tärkeä tekijä hinnanmuodostuksessa, vaan ei. Mistä pirusta minä tiedän kuinka korkea autoni on, ja mahdoton mitata. Eikun maksat kalleimman mukaan. Voe helevettiläinen.

Helsingissä aika ahdasta, tai sitten autoja on liikaa. Kolme kovaa liikenteessä, raitiovaunu, bussi ja taksi. ja kaikki oikeassa. taitaa olla maan tapa Helsingissä.

Ja sitten paikalliset uteliaat pällistelemässä niinkuin Oulusa tulipalua.

13.10. Tiistai

Kotimaa nyt taakse jää... Sinne se Finlandia häipyy horisonttiin. Aamulaivalla aamushow. Kyllä, Danny-Show.

Go Go-tytöt ja kaikki. Huikea meno päällä, Joo ei siinä mitään. Yleisö taputti ihan kohteliaasti. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että Danny saisi tehdä sille tukallensa jotain.


P.S. Papparazzi-kuva Dannysta jäi ottamatta, kun olin oikealla hetkellä väärässä paikassa. (Henri-Cartier Bressonia mukaillen)

Tallinnassa maihin ja uusi navigaattori, johon piti ostaa erikseen Itä-Euroopan kartta, neuvoi heti väärään suuntaan. Ja sitäpaitsi nainen joka latelee niitä ohjeita, omisti niin krapulaisen äänen ettei siitä saanut mitään selvää. Täytyi vaihtaa mieskuuluttajaan.

Kova on liikenne täällä. Rekkaa tulee ja menee ja puskurissa kiinni niin rekat kuin henkilöautotkin. Viro eli Eesti sujui kohtalaisesti ja siirryin seuraavaan valtakuntaan, Latviaan.

Pimeän ja kamalan liikenteen takia piti alkaa yöpymään jossain kesken jääneen huoltoasemarakennuksen pihassa. Näytti olevan rekkojen epävirallinen parkkipaikka. Vanha ukkeli tuli koputtelemaan ikkunaan jonkin ajan kuluttua ja vaati kahta euroa yöpymisestä.

14.10. keskiviikko

Latvian Nesteen huoltoasemalla lukee että Visa-Elektron käy. Eipä vaan käynyt. Oli kyllä hyvä asia että hommasin kaikenvaralle Master-Cardin. Matkahan olisi tyssännyt tähän.

Tulee muuten ihan kotoinen olo kun tienvarren kyltissä lukee Neste ja Hesburger. No se on vähän kuin näköharha, Eihän ne ymmärrä Suomea. Paikallisia kun ovat.

Aikaisen herätyksen takia alkoi ajaminen väsyttään. Eikun sivutielle ja vanhan hautausmaan parkkipaikalle nokkaunille. Pienen vanhan hautausmaan erikoinen hautamuistomerkki. Taitaa olla myllynkivi.

On täällä vaan älytön rekkaliikenne. Jos nyt on lama, niin minkälainen ralli se on ollut parempina aikoina?

Voisi nämä Balttian maat köyhtyä pikkuisen lisää, vai Suomeenko nämä ovat menossa? niin tulisi ehkä tilaa maanteille. Joutuu välillä vetämään sivuun kun joku rekka roikkuu puskurissa kilometrikaupalla. Vaan eipä siitäkään isoa iloa ole kun kohta siinä on taas seuraava rekka puskurissa kiinni. Rasittavaa.

Pressa viides vasemmalta. (Kuva Matti Harjun luvalla)

Tulipa nähtyä Liettualainen karjapaimen. Citymaasturilla keskellä peltoa lehmälauman perässä.